Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

Fogningsdagarna på Högskolan Väst

Fogningsdagarna är vårt bidrag till att få branschen att mötas. Under två dagar är du omgiven av människor som är lika intresserade av fogning som du - den bästa förutsättningen för bra diskussioner och för att knyta nya kontakter.

Med ny kunskap står du bättre rustad inför framtiden, och våra föreläsare är några av de främsta inom avancerade strömkällor, hur ett företag kan lyckas i motgång, additiv tillverkning samt svetsutbildning.

Konferensen Fogningsdagarna samlar runt ca 100 industriföreträdare under två dagar av föredrag, studiebesök och kvällsaktiviteter. Är det här du hittar din nästa samarbetspartner eller leverantör?

I år anordnar vi Fogningsdagarna på Scania i Södertälje, 2-3 april. Som vanligt blir det föreläsningar, men också årsmöte, middag och studiebesök. Dagarna börjar 2 april med registrering kl. 9-10 och avslutas efter lunch 3 april, ca kl. 13.00.

Årsmöte

Under Fogningsdagarna hålls Svetskommissionens årsmöte, alldeles före konferensen. Årsmötet är öppet för dig som är medlemsrepresentant (kontaktperson). Se information om årsmötet.

Teknikutveckling och kunskapsutbyte

Under dagen hålls föredrag om bland annat avancerade strömkällor, utbildning och kompetensförsörjning och svets- och fogningsteknik. Fullständigt program kommer!

  • Digitalisering: Lars-Erik Stridh från Högskolan Väst kommer att berätta om möjligheter och risker med digitaliserad utbildning, både teoretisk och praktisk.
  • Digitalisering: Erik Åstrand, Volvo CE, berättar om hur Volvo har implementerat modern teknik i produktionen.
  • Konjunktur: Scanias vice VD, Lars-Henrik Jörnving, berättar om hur man som företag jobbar i motgång och lyckas.
  • Automation: David Franklin, Swerim, talar om automatiserad underhållssvetsning på rälser.
  • Automation: Martin Hedman, Robotlyftet, vill öka företagens kunskaper om användning av automationslösningar.
  • Smart industri: Johnny K Larsson, Autokropolis Engineering, delar med sig av sina kunskaper om industriell användning av additiv tillverkning inom bilindustrin.

Middag

Är det så att du inte har möjlighet att medverka på middagen, kommentera det på anmälningsblanketten eller hör av dig till Åsa Malmqvist. På så vis minskar vi matsvinnet och gör miljön lite gladare.

Studiebesök

Dag två kan du välja mellan två studiebesök. På det första besöker vi Scanias democenter med provkörning av lastbilar, chassiproduktion och montermontering. (Observera att körtkort och nykterhetstest är ett krav för provkörning). Det andra studiebesöket går till Industriskolan, ett tekniskt gymnasium som erbjuder en utbildning som ger både yrkeskompetens och högskolebehörighet.

Vi ses i Södertälje!

PDF

Senast ändrad av: Åsa Malmqvist
19 februari 2020

 


Målgrupp

Alla personer aktiva inom området fogningsteknik och Svetskommissionens medlemmar.

Tid och plats
2-3 april 2020,
Scania, Södertälje

Dag 1 är registreringen kl. 9-10, och vi avslutar efter lunch dag 2, ca 13.30.

Pris
2 000 kr exkl. moms för Fogningsdagarna inklusive middag

500 kr exkl. moms för endast middag och Svetstekniska föreningens årsmöte.

500 kr exkl. moms tillägg för studiebesök Scania provbana och montering, med lunch och fika

Rabatt
Om företaget är medlem i Svetskommissionen eller Svetstekniska Föreningen får deltagaren 25 % rabatt.

Att bara gå på Svetskommissionens årsmöte torsdagen 2 april kl 9.00-10.00 kostar inget.

Hotell

Vi har förbokat rum på Quality hotel. Pris 1175 kr/natt och rum. Dessa rum är tillgängliga fram till 11 mars. Kontakta hotellet via 08-550 265 05 eller q.park@choice.se och uppge bokningsnumret 007821.

Middag

Middagen hålls på hotellet Quality hotel.

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Box 5073
102 42 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Box 5073, 102 42 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se