Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

 • Tillsyn vid svetsning?


  Att göra rätt saker i rätt tid och på rätt sätt har stor inverkan på lönsamheten - en felaktigt utförd svets kan orsaka stora kostnader. För att klara av allt detta behöver ditt företag svetsansvarig personal, och då är IWS, IWT eller IWE lämpliga utbildningar.
  Läs mer

 • Hög tid att anmäla sig till Fogningsdagarna och Svetsautomationsdagen


  Fogningsdagarna 6-7 oktober är våra medlemsdagar och det bästa tillfället för oss i branschen och inom industrin att träffas och utbyta erfarenheter. Nu är det hög tid att anmäla sig.
  Läs mer

 • Industrikvinnors stödförening
  vill stoppa trakasserier


  När kränkningarna på arbetsplatser fortsätter krävs moteld. Därför existerar nu en stödförening för kvinnor och ickebinära som jobbar i branschen.
  Läs mer

 • WeldGalaxy - kunskapsplattform för svetsare


  The Welding Institute, TWI, i Storbritannien är huvudman för ett stort europeiskt projekt, WeldGalaxy, för att ta fram en omfattande plattform online för kunskap, teknikutbyte, handel och inom svetsning.
  Läs mer

 • Årets sammankomst i den internationella svetsvärlden pågår


  International Institute of Welding, IIW, har just nu sin årliga sammankomst. Cirka 700 personer från IIWs 51 medlemsländer samverkar i ett 40-tal kommittéer och arbetsgrupper för att samverka och sprida information om svets och fogningsteknik i ett brett internationellt samarbete.
  Läs mer

 • Medborgarskolans svetsutbildning motsvarar inte branschens krav


  Genom ett antal olyckliga formuleringar på sin säljsida har Medborgarskolan i Stockholm fått det att framstå som att de ger en utbildning som motsvarar svets- och fogningsbranschens krav.
  Så är det inte.

  Läs mer

 • Perfekt läsning i hängmattan


  Svetsen #2 är drygt en månad sen. Först höll vi på den för att få med några bra artiklar. Sen slog covid till. Å andra sidan erbjuder numret extra mycket läsning, perfekt för lediga sommardagar.
  Läs mer

 • Skryt med 90 år av kvalitet, kunskap och ansvarstagande


  I år firar Svetskommissionen 90 år. Sedan 1931 har vi samverkat för att svets- och fogningsindustrin i Sverige ska utvecklas med kunskap, kvalitet och sunda värderingar i fokus.
  Läs mer

 • SLM Digital 2021 gjorde oss alla till vinnare


  Årets Svetslärarmöte, SLM Digital 2021, Var en ny satsning där samtliga lärde sig mycket, deltagare, föreläsare och arrangörer. Sändningen avslutades med utdelning av stipendier och diplom till årets IW-skola, IW-lärare och IW-elev.
  Läs mer

 • Tack för igår till alla som medverkade i SLM Digital!


  Årets möte och fortbildning för svetslärare sändes live över videolänk. Mer information om mötet här.
  Läs mer

PDF

Senast ändrad av: System

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Börja här

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se