Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

 • Dags att prata standarder


  Nästa vecka på onsdag 20 oktober håller Mathias Lundin i ett digitalt frukostmöte om standardisering. Vad som är på gång inom svetsområdet och lite nyheter. Missa inte att anmäla dig!
  Läs mer

 • Dags att vara konkreta


  Nu drar Fogningsdagarnas andra dag igång. Idag ska vi prata, och se, robotsvets och svetsautomation med konkreta lösningar. Välkommen till Svetsautomationsdagen.
  Läs mer

 • Stark uppslutning på Fogningsdagarna


  Fogningsdagarna med Svetsautomationsdagen pågår på Munktellmuseet i Eskilstuna. 32 utställare är på plats och de två dagarna lockar 200 deltagare.
  Läs mer

 • Linus Stenberg vann Svets-SM


  Linus Stenberg från Strömbackaskolan i Piteå tar hem titeln i svetsteknik i Yrkes-SM 2020. Finalen blev den jämnaste i mannaminne.
  Läs mer

 • Tillsyn vid svetsning?


  Att göra rätt saker i rätt tid och på rätt sätt har stor inverkan på lönsamheten - en felaktigt utförd svets kan orsaka stora kostnader. För att klara av allt detta behöver ditt företag svetsansvarig personal, och då är IWS, IWT eller IWE lämpliga utbildningar.
  Läs mer

 • Vi står i startgroparna


  Fogningsdagarna 6-7 oktober är våra medlemsdagar och branschens årliga konferens. Redan nu kan Svetskommissionen konstatera att intresset för att ses är högt.

  Läs mer

 • Industrikvinnors stödförening
  vill stoppa trakasserier


  När kränkningarna på arbetsplatser fortsätter krävs moteld. Därför existerar nu en stödförening för kvinnor och ickebinära som jobbar i branschen.
  Läs mer

 • WeldGalaxy - kunskapsplattform för svetsare


  The Welding Institute, TWI, i Storbritannien är huvudman för ett stort europeiskt projekt, WeldGalaxy, för att ta fram en omfattande plattform online för kunskap, teknikutbyte, handel och inom svetsning.
  Läs mer

 • Årets internationella svetsmöte


  International Institute of Welding, IIW, har just nu sin årliga sammankomst. Cirka 700 personer från IIWs 51 medlemsländer samverkar i ett 40-tal kommittéer och arbetsgrupper för att samverka och sprida information om svets och fogningsteknik i ett brett internationellt samarbete.
  Läs mer

 • Medborgarskolans svetsutbildning motsvarar inte branschens krav


  Genom ett antal olyckliga formuleringar på sin säljsida har Medborgarskolan i Stockholm fått det att framstå som att de ger en utbildning som motsvarar svets- och fogningsbranschens krav.
  Så är det inte.

  Läs mer

PDF

Senast ändrad av: Åsa Malmqvist

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Börja här

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se