Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

Äntligen mysläsning i höstmörkret

Svetsen #3 är ute nu. Den kommer i våra läsares brevlådor lite försenad pga olika omstädigheter men tidnigen finns redan nu digitalt.

När kommer tidningen? Det är den vanligaste frågan till chefredaktör Jens Nyström.

- Jag tror ingen är lika mån om att tidningen ska komma i tid som jag är. Men för att det ska fungera fullt ut finns inte resurserna, det går helt enkelt inte. Jag ber såklart läsarna om ursäkt för fördröjningen. Anledningen är i huvudsak att jag har haft en lång period av ohälsa i familjen, det blir lätt så med fem ungar varav en bebis, säger Jens.

Vi tycker såklart att det är kul att läsarna hör av sig och saknar tidningen. Det visar på ett engagemang. Samtidigt, tidningen görs av branschen för branschen, Svetsens skribenter gör ofta materialet på sin fritid eller iaf på sidan av sitt ordinarie arbete, vilket är imponerande! Att det blir förseningar under de premisserna är på något vis förståeligt.

- Ja, det är egentligen otroligt att det går. Vi är redan igång med produktionen av nummer 4 med tema Attraktionskraft. Det vill säga: Vad är bra i branschen (goda exempel)? Vad borde vi kunna göra bättre (hur då)? Hur får vi in fler i branschen med rätt kompetens? Varför väljer kvinnor inte att bli svetsare (vad behöver vi göra för att de ska välja det?) Redaktionsrådet vill gärna få tips, idéer och material på temat asap, säger Jens och tipsar om sidan Skriv för Svetsen.

Nedan har du innehållet Svetsens senaste tema Efterbehandling. Läsvärt för den som jämt tycker att jobbet är färdigt när "bitarna har bränts ihop".

  • Behandling av rostfritt stål
  • HFMI
  • Slipa på rätt sätt
  • Skydda rostfritt utan betning
  • Blästra
  • Betning

Ni som är medlemmar i Svetskommissionen (kontaktpersoner på företaget) och Svetstekniska föreningen kan aktivera konto på svetsen.se och läsa tidningen digitalt. Är du inte medlem bli det! Vill du bara få hem tidningen så går det bra att prenumerera (480 kr/år).

Svet​sen digital är gratis för dig som är gymnasieelev på Industritekniska programmet med inriktning svets (åk 2). Nu har du möjlighet att anmäla dig för ett helt års gratis prenumeration av Svetsen.

Vem får tidningen Svetsen?

PDF

Senast ändrad av: Jens Nyström

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se