Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

12 januari 2018

Ett stort grattis till årets bästa!

Efter många fina motiveringar har juryn valt årets vinnare ut, och på Svetslärarmötet fick vi äntligen veta vilka de är.

Det här är första gången som den här utmärkelsen delas ut, i tre olika klasser: årets IW-utbildare, årets svetslärare och årets IW-elev.

Ekbackeskolan

Årets IW-utbildare: Ekbackeskolan

Juryns motivering: Genom stort engagemang från skolledning och lärare håller Ekbackeskolan kvaliteten på topp. Med välutbildade, trevliga lärare i fullutrustade lokaler och tillgång till även avancerade material får eleverna de ultimata förutsättningarna. De många IW-diplomen som utfärdas, upp till högsta nivå, vittnar om ett systematiskt arbete som ger tydliga resultat.

Engagemanget från skolan sträcker sig långt utanför vardagen genom att lärare får bidra med sin kompetens via Svetskommissionens arbetsgrupp för utbildning, och som domare vid nationella och internationella svetstävlingar – där skolans elever gör fina resultat. Men det är inte bara dessa prestationer som gör Ekbackeskolan till vinnare av årets IW-skola 2017 utan för att de med värme och glädje ger varje elev, oavsett förutsättningar, den bästa möjliga utbildningen.

På bilden ser du lärarna Jörgen Persson och Thomas Petersen som hämtade priset.

Vanja Gauffin

Årets svetslärare: Vanja Gauffin

Juryns motivering: Som lärare är Vanja jordnära, naturlig och logisk och ger eleverna självsäkerhet och en vilja att lyckas – och dessutom längta till svetslektionerna.

Hennes brinnande engagemang motiverar och utmanar dem att lösa problem. Med hög pedagogisk kompetens utvecklar hon hela tiden sitt sätt att förmedla kunskap med digitala verktyg och har egna idéer till förbättringar. Hon anpassar materialet efter varje elevs behov och gör det lilla extra för att alla ska klara målen.

Hon är en förebild som ställer upp för sina elever och kollegor, och alltid sprider glädje. Många elever har anmält henne som årets svetslärare och för att citera några av dem: Hon är grym. Den bästa läraren jag haft. Tack vare henne fick jag jobb.

Vanja Gauffin

Årets IW-elev: Magdalena Hansen

Juryns motivering: Magdalena har under utbildningen tydligt visat sitt intresse för svetsning och har hela tiden arbetat hårt och engagerat – speciellt med det komplicerade PE-läget. Inte ens de motgångar hon mött har dämpat hennes intresse och entusiasm.

Hon har tagit två IW-diplom på plåtnivå och dessutom klarat tentan med toppresultat. Efter sex veckors praktik med aluminiumsvetsning hos Tankmobil fick hon snabbt jobb som teamleader inom TIG-svetsning hos EMW Stainless.

PDF

Senast ändrad av: Sonja di Gleria

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Roadmap2015
Kursverksamheten
Teknisk info
Verktyg

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se