Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.
Utbildningen följer delar av The European Federation for Welding, Joining and Cuttings utbildningsriktlinje EWF-651 Europeisk laserbearbetningspersonal.
Kursen hålls på Luleå tekniska universitet, se LTU:s hemsida för information om nästa kursomgång.
Luleå tekniska universitet.
65 000 kr + moms (2023)
Alla ingenjörer, tekniker eller studenter på högskolenivå är behöriga att gå kursen. Den passar även dig som arbetar på företag som har eller funderar på att använda lasersvetsning i produktionen. Vi rekommenderar att man har EWE/IWE- eller EWT/IWT- diplom eller har motsvarande kunskaper inom svetsområdet.
Du blir kunnig inom lasersvetsning och laserhybridsvetsning och kan arbeta med detta på olika företag. Kursen följer den internationella riktlinjen för Laser Processing Personnel och efter godkänt resultat delas ett diplom ut, ELW-B, European Laser Welding at a Basic Level.
Kursen omfattar totalt 68 timmar och ger dig goda teoretiska och praktiska kunskaper om lasersvetsning, men även en överblick över andra laserbearbetningsmetoder.
Den teoretiska delen omfattar totalt 28 timmar och innehåller:
Den praktiska delen består av sex olika avsnitt där de tre första handlar om processparametrar och dess inverkan vid fiber-, och Nd:YAG- lasersvetsning. De övriga tre delarna handlar om svetsning av både lätt- och svårsvetsade material samt laserhybridsvetsning. För varje avsnitt skriver deltagarna en kort rapport.Den praktiska delen omfattar totalt 30 timmar och 10 tim hemarbete. Vi planerar att använda höghastighets-filmning för att i detalj studera laserhybridsvetsprocessen.
8 dagar (3+3+2)
Kursen genomförs vid tre tillfällen om 2-3 dagar i högskolemiljö under en tremånadersperiod. Teori och praktik kommer att kombineras och samverka för att uppnå bästa möjliga inlärning. Mellan varje kurstillfälle får du hemuppgifter. Kurslitteratur samlas i en kurspärm. Delar av kurslitteraturen kan vara på engelska.
För ytterligare information, kontakta Mathias Lundborg på LTU eller ANB-kansliet hos Svetskommissionen
Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›
Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm
Telefon, växel:
08-120 304 00
E-post:
info@svets.se
Svetskommissionen Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm Tel: 08-120 304 00 E-post: info@svets.se
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på hemsidan.
Genom att fortsätta godkänner du vår användning av cookies.