Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

Som svetskontrollant, IWI, kan du bistå konstruktörer med svetsdetaljer vid utveckling av svetsade produkter redan vid ritningsbordet. Du har kunskaper i att kommunicera med produktion, försäkra dig om att rätt kvalitetskontroller utförs, tolka provningsrapporter samt utföra kvalitetskontroll av svetsare och svetsar. En roll som många tillverkande företag saknar idag. Ta kontroll över hela svetskedjan från ritbord till slutprodukt och utbilda dig till IWI.

Svetskontrollantutbildningen enligt IIW:s riktlinjer består av två delar, en WT-del (welding technology) och en WI-del (welding inspection). I Sverige kan du som har lägst ett IWS-diplom läsa WI-delen och efter godkänt teoretiskt och praktiskt prov få ett IWI-S diplom. Har du ett IWT- eller IWE-diplom kan du söka till IWI-C. Se mer information på utbildarens hemsida:

PDF

Senast ändrad av: Elisabeth Öhman

 


Mer information

För ytterligare information, kontakta utbildare eller ANB hos Svetskommissionen

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se