Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.
Du som söker via den nya antagningsvägen behöver få godkänt resultat på ett inträdesprov innan du får tillträde till kursen. Provet förbereder dig för studierna som når samma teoretiska nivå som högre kurser på KTH. Här hittar du informationen du behöver för att komma väl förberedd.
Du som har fått din ansökan granskad och är klar för inträdesprov kommer att bli kallad till ett provtillfälle. Det kommer finnas flera tillfällen att genomföra provet.
Provort: Enligt överenskommelse
Tid: Enligt överenskommelse
Datum: Enligt överenskommelse
Kostnaden för inträdesprovet är 700 kr
Provet består av ett antal matematiska frågor och det är starkt rekommenderat att repetera och kontrollera sina kunskaper innan provet. En bra sida att använda sig av är Matteboken.se. Du hittar det du behöver under Matte 2 och Matte 3 (polynom och ekvationer samt trigonometri).
Formelbladet nedan anger grundläggande räkneregler från åk 9 och framåt. Se till att du har övat på räknereglerna innan provet. Formelbladet får också användas under själva provet.
Formelblad för matematikregler Pdf, 231.7 kB.
Övningsprov inför inträdesprovet 2022 Pdf, 913.1 kB.
Observera att inträdesprovet inte längre omfattar rena kunskapsfrågor om materiallära, hållfasthet och kontruktion, utan istället några beräkningsfrågor kopplade till dessa ämnen.
Lycka till!
Authorised Nominated Body, ANB Sweden
För ytterligare information, kontakta Joakim Hedegård hos Swerim eller Johan Ankre hos Svetskommissionen
Guldsponsorer:
Silversponsorer:
Bronssponsorer:
Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›
Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm
Telefon, växel:
08-120 304 00
E-post:
info@svets.se
Svetskommissionen Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm Tel: 08-120 304 00 E-post: info@svets.se
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på hemsidan.
Genom att fortsätta godkänner du vår användning av cookies.