Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

Smart, hållbar och omställbar

Mässan Svets & fogningsteknik har Svetsen som officiell mässtidning. det innebär att den är extra tjock, 88 sidor. Temat är Omställbar industri. Just det här numret läser alla dessutom gratis på www.svetsen.se!

Svetsen har varit i Arvika på Volvo CE. En anrik fabriksmiljö där svetsverkstaden är dess hjärta och de anställda dess rikedom. Ett företag i symbios med staden.

Omställbar industri, vad innebär det? Vi reder i frågan och kommer fram till att omställningen redan är här, svetsbranschen ligger som vanligt långt framme. AM, automatisering, fossilfritt, miljödeklarationer, återtillverkningsteknologi och grön omställning. Det är redan vardag för oss.

Mässan Svets & fogningsteknik tar mycket plats i det här numret. Missa inte vår tävling där du kan vinna en fin invertersvets från Lincoln. Svets-SM är avgjort, vi var på plats. Vad hände egentligen under Fogningsdagarna? Vi berättar för er som inte var på årets branschkonferens.

En fråga som vi alla i branschen brottas med, eller iaf borde brottas med, är - hur löser vi bristen på kompetenta svetsare? Elisabeth Öhman berättar om hur vi jobbar med kompetens - och varför.

Trolleri? Ja det är väl det man får framför sig när man stöter på en elektronstrålesvets. Otroligt häftig metod - Sture Johnsson berättar om hur de nu printar med metoden. AM och elektronstråle alltså... Magi.

Dessutom:

Tema: Omställbar industri
ÅtertillverkningsteknologI
Manuell svetsning är för kostsamt
Miljövarudeklarationer (EPD)
Stålet i centrum för klimatomställningen
Industrins gröna omställning 60

Nordic Welding Expo
Linde inviger Application Technology Center
Air Liquide minskar koldioxidutsläpp
Svets lockar tjejer till Fredrika Bremergymnasiet

Fogningsdagarna
Sveriges bästa svetsare - Svets-SM
Elmia Svets och fogningsteknik
Yrke Svetsansvarig
Arbetsgrupper
Kursverksamheten
Reportage Volvo CE i Arvika
Standardspalten
ANB/Utbildning

Additativ tillverkning med elektronstrålesvets
Krav på svetsansvarig vid stålkonstruktioner
Svetsrökutsug 76

Forskning och branchnära projekt
Lär känna SVTFs nya centralstyrelse

Ni som är medlemmar i Svetskommissionen och/ eller Svetstekniska föreningen kan aktivera konto på svetsen.se. Är du inte medlem bli det! Vill du bara få hem tidningen så går det bra att prenumerera. Det är just nu och i anslutning till vår mässa extra förmånligt (380 kr/år). Ordinarie pris är 169 kr per nummer. Alla som arbetar på medlemsföretag och har lämnat sin uppgifter till Svetskommissionen har numera full tillgång till Svetsen.se och tidningen och dess mycket omfatttande arkiv.

PDF

Senast ändrad av: Jens Nyström

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se