Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

 • Erfarenhetsutbyte i fokus för årets SLM


  Nu är det dags att anmäla sig till årets svetslärarmöte som hålls i Stockholm i september. Du som är en ”early bird” och är tidigt ute med din anmälan får dessutom rabatt på deltagaravgiften.
  Läs mer

 • Fyll på med mer kunskap om material


  Nu har vi publicerat det senaste numret av Svetsen digitalt och den tryckta tidningen kommer att distribueras inom kort. Svetsen #2 2023 har temat materiallära och innehåller en översiktlig genomgång av grunderna kompletterat med artiklar om väderbeständigt stål, flytande gas, plast och superlegeringar. Dessutom spännande intervjuer och reportage liksom en hel del aktuellt inom standarder och på forskningsområdet.
  Läs mer

 • Lyckad branschträff i Ö-vik


  Fogningsdagarna 2023 hölls i Örnsköldsvik. Den årliga branschträffen bjöd på uppskattade föreläsningar och studiebesök samt en inspirerande minimässa.
  Läs mer

 • Permanova värd för Laserdag I


  Den 4 maj arrangerade Lasergruppen Laserdag I 2023 hos Permanova i Mölndal. Dagen startade med årsmöte följt av seminarieprogram och en rundvandring på Permanova:s anläggning för tillverkning av robotiserade lasersystem.
  Läs mer

 • IWE-Sponsorträff på KTH


  Den 28 april träffades representanter för de företag som är med och sponsrar svetsingenjörsutbildningen, IWE och de elever som läser utbildningen på KTH. Det är en bra möjlighet och att tidigt få träffa framtidens svetsingenjörer och presentera sitt företag. Och samtidigt är det också spännande för eleverna att knyta nya kontakter.
  Läs mer

 • Teknik för alla på Science City


  21 april förvandlades Växjö universitetssområde till ett experimenthus. Skolklasser från åk-5 till gymnasiet och allmänheten var inbjudna för att uppleva teknik på många olika sätt genom spännande prova-på-aktiviteter.
  Läs mer

 • Få koll på kontroll, certifiering och ansvar


  Svetsen #1 2023 är något sen denna gång, men den som väntar på något gott, osv. Numret är ovanligt viktigt, då vi reder i vad som gäller kring kontroll, ansvar och certifikat.
  Branschen mår bra av ordning och reda.

  Läs mer

 • Bara vinnare i Svets-SM 2023


  I Norrköping på Bråvalla gymnasium finns det bara vinnare idag. Av de sex finalisterna så drog Jakob Liw längsta strået och kommer att representera Sverige i kommande VM och EM.
  Läs mer

 • Uttagningen till Svets-SM är avgjord


  Emanuel Isaksson, Stömbackaskolan och Filip Johansson Strömbackaskolan knep i dag de sista platserna i SM-finalen som går av stapeln 22-24 februari 2023 på Bråvalla gymnasium, Norrköping.
  Läs mer

 • Final i Svets-SM


  Precis nu är Svets-SM i Norrköping på Bråvalla gymnasium igång. Kom förbi och titta när Sveriges bästa svetsare gör upp om platserna i Yrkeslandslaget. Har du inte möjlighet att ta dig till Norrköping? Tävlingarna streamas live.
  Läs mer

PDF

Senast ändrad av: Jens Nyström

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Börja här

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se