Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

 • Rekorddeltagande under IIWs Årsmöte


  1029 deltagare från IIWs 53 medlemsländer träffas under International Institute of Welding, IIW, årsmöte i Grekland.
  Läs mer

 • Tekniksekreterare sökes


  Till Svetskommissionens kansli söker vi dig som vill jobba med en branschorganisation i utveckling och med viktiga frågor kring teknik och kompetens för att främja svetsning och fogningsteknik i Sverige. Svetskommissionen erbjuder:
  • En nyckelroll, där du är med och verkar för att utveckla industrin
  • Utmaningar inom utbildningsfrågor och kompetenssäkring
  • Möjligheten att utveckla kvalifikationer, innehåll och kvalitetssytem för kompetensutveckling
  • Många kontaktytor och chans att bygga upp ett personligt nätverk i branschen.
  • En roll med frihet under ansvar, där nya idéer uppmuntras

  Läs mer

 • Svetslärarmötet Early bird - anmäl dig nu till höstens möte


  Anmälan till Svetslärarmötet, SLM 2024, i Stockholm den 10-11 oktober är öppen. Vi erbjuder en "Early bird-rabatt" på 500 kronor till den som anmäler sig senast den 30 juni.
  Läs mer

 • Nomineringarna till SLM är publicerade


  Nu är nomineringar till 2023 års bästa IW-elev, IW-lärare och IW-skola klara och publicerade. Vem som vinner presenteras på Svetslärarmötet, SLM 2024, i Stockholm den 10-11 oktober. Anmäl dig redan nu till mötet och senast den 30 juni för att ta del av "Early bird-rabatten" på 500 kronor.
  Läs mer

 • Svetsning lockar tjejer till Fredrika Bremergymnasiet


  En ville "ner i skiten", ju mer utmanande desto bättre. Två fick tipset av sina mammor. Den tredje ville tjäna pengar och resa och är nu tacksam mot den syo som tipsade om yrket svetsare (IW). Alla fyra kommer att ha erbjudande om arbete innan examen.
  Läs mer

 • Tack för att ni besökte vår mässa!


  Mässan Svets och fogningstenik på Elmia i Jönköping är svår att summera, intrycken är så många. Nytt för i år var Kompetens Arena och Temavandringar. Vi på Svetskommissionen vill dock uppmärksamma att fler utställare uppger "fler skarpa leads och fler skarpa uppgörelser".
  Läs mer

 • Melcer Stenberg vann guldet


  Melcer Stenberg tog årets guld i Svets-SM. Detta i konkurrens med elever från industritekniska programmets svetsinriktning. Finalen i Yrkes-SM (video här) hölls 23-25 april i Karlstad.
  Läs mer

 • Smart, hållbar och omställbar


  Mässan Svets & fogningsteknik har Svetsen som officiell mässtidning. det innebär att den är extra tjock, 88 sidor. Temat är Omställbar industri. Just det här numret läser alla dessutom gratis på www.svetsen.se!
  Läs mer

 • Gy25 - ämnesplaner från 1 juli 2025


  De nya ämnesplanerna, som kommer gälla för elever som påbörjar utbildning inom gymnasieskola eller komvux efter 1 juli 2025, finns publicerade på Skolverkets hemsida. De är inte helt enkla att hitta och därför finns direktlänkar i texten nedan. Alla elever som påbörjat sin utbildning innan 1 juli 2025 läser enligt nuvarande Gy11.
  Läs mer

 • Sveriges bästa svetsare


  Uttagningstävlingar till Yrkes-SM har i år anordnats i Norrköping, Piteå och Sandviken. Elever från industritekniska programmets svetsinriktning från hela Sverige har haft möjlighet att tävla om de sex åtråvärda platserna till finalen i Yrkes-SM (livestream här) som hålls den 23-25 april i Karlstad.
  Läs mer

PDF

Senast ändrad av: Åsa Malmqvist

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Börja här

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se