Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

 • Nominera årets IW-elev, IW-utbildare och IW-lärare


  Vi anordnar varje år svetslärarmötet (SLM) för att inspirera och stärka landets svetslärare. Men vi gör mer än så och delar ut ett stipendium till en utvald IW-elev, en IW-lärare och en IW-utbildare. Och du kan vara med och bestämma vem!
  Läs mer

 • IIW:s president David Landon avliden


  David Landon avled 14 november i tjänsten. Han kommer att vara saknad i IIW:s nätverk och av svetsintresserade världen över.
  Läs mer

 • Nytt nummer av Svetsen


  Nummer 3:2021 har fokus på styrd vågform. Men vi har även flera artiklar om utbildning och har ett spännande reportage om den svetsande konstnären Lars R Melander.
  Läs mer

 • Vill du bli svetsare?


  Det kan tyckas vara en snårig väg att hitta rätt utbildning och en av anledningarna är att det finns flera olika sätt att bli svetsare på.
  Vilken väg som är rätt för dig beror på dina förkunskaper.

  Läs mer

 • Är ditt företag branschledande?


  Vill ni fortsätta vara branschledande eller öka era chanser att bli? Svensk industri behöver kompetent specialutbildad arbetskraft. Nu är det hög tid att prata med chefen om kompetensutveckling.
  Läs mer

 • Svetslärarmötet 2022


  Hur ser framtidens svetsutbildning ut? Det är temat på SLM som äger rum den 13-14 januari. Läs mer om innehållet och anmäl dig här
  Läs mer

 • Bli IWE - ansök senast 15 december


  Om du inte vill söka själv, stöd gärna ansträngningen att förse svensk industri med svetsingenjörer genom att tipsa om IWE/IWT-utbildningen med start i januari. Läs mer och ansök här.
  Läs mer

 • Dags att vara konkreta


  Nu drar Fogningsdagarnas andra dag igång. Idag ska vi prata, och se, robotsvets och svetsautomation med konkreta lösningar. Välkommen till Svetsautomationsdagen.
  Läs mer

 • Stark uppslutning på Fogningsdagarna


  Branschkonferensen Fogningsdagarna, i år med Svets­automationsdagen på Munktellmuseet i ­Eskilstuna gav mersmak. 32 utställare var på plats och de två dagarna lockade över 200 deltagare.
  Läs mer

 • Linus Stenberg vann Svets-SM


  Linus Stenberg från Strömbackaskolan i Piteå tar hem titeln i svetsteknik i Yrkes-SM 2020. Finalen blev den jämnaste i mannaminne.
  Läs mer

PDF

Senast ändrad av: Åsa Malmqvist

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Börja här

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se